Jó tudni

Munkánk során sajnos napi rendszerességgel találkozunk azzal, hogy a sofőrök az indulás előtti kötelező ellenőrzést vagy nem ismerik, vagy nem tartják be. A hiba- és balesetek döntő többségében, ha indulás előtt alaposan leellenőrizték volna a járművet, akkor észrevették volna a rendellenességet, nem jelentkezett volna menet közben az a hiba amely miatt az autómentést kérték.

Ezért kérjük olvassa el figyelmesen, hogy indulás előtt mit célszerű (a KRESZ szerint KÖTELEZŐ) ellenőrizni!
Először is ellenőrizni kell az üzemanyag illetve az olajszintet. Az olajszintet langyos motornál lehet a legjobban megmérni, kb: 5 perc járatás után leállítjuk a motort, újabb 5 percet várunk, hogy lecsurogjon az olaj. Ezután kihúzzuk a nívópálcát, letöröljük, újra ütközésig betoljuk. A következő kihúzás után láthatjuk az olaj tényleges szintjét. Ha minden rendben van, ellenőrizzük a hűtőrendszert, a hűtőfolyadék mennyiségét. Ezután jöhet a szélvédőmosó tartály ellenőrzése, majd az egyéb olajak az utántöltőkben, fékolajszint sebváltóolaj, stb. A tartályokon általában jelzik a minimum, maximum szintet. Ezután nézzük át a kormányberendezést (holtjáték, lötyögés) a fékek állapotát.

A fényszórók ellenőrzése is nagyon fontos:
helyzetjelző lámpa elöl-hátul
rendszámtábla világítás
tompított fényszóró
távolsági fényszóró
irányjelzők
féklámpák
tolatólámpa
Ellenőrizni kell még a kürt állapotát, az ablaktörlők állapotát, hogy használható-e a pótkerék, (nagyon bosszantó tud lenni a defektes pótkerék...)

A szükséges illetve előírt tartozékok megléte/hiánya:
elsősegély csomag
elakadásjelző-háromszög
sárga mellény (láthatósági mellény)
emelő
indítókábel
vontatókötél
izzókészlet
gyertyakulcs
kerékkulcs
csere biztosítékok
alapvető szerszámkészlet a szükséges cserékhez

Nem árt egy erős fényű kézi lámpa sem, illetve jó ha van a gépjárműben poroltó. Az sem baj, ha 1-1 liter vésztartalékot viszünk fagyállóból, szélvédőmosóból, illetve van nálunk motorolaj után tölteni. Triviális, de nagyon fontos lehet a (használt) pokróc, ha valami miatt a kocsi alá be kell nézni, a tiszta fehér rongy, legjobb az erősen nedvszívó pamut (pl:sokszor mosott lepedő). Ha ezeket ellenőrizzük, utána indulunk el, akkor kisebb a valószínűsége hogy útközben lerobbanunk a járművel, vagy valamilyen egyszerű problémát nem tudunk hatékonyan a helyszínen elhárítani.

Persze, ha mégis bekövetkezne a gond, nyugodtan fordulhat hozzánk a +36-30-946-2376 NON-STOP HÍVHATÓ telefonszámon. Műszaki hiba- és balesetmentes közlekedést kívánunk!

Autómentés Balatonfüreden és a Balaton körül
Autómentési szolgáltatásaink elsősorban Veszprém megyében érhetők el a leggyorsabban, mivel mentőszolgálatunk állomásai Balatonfüreden és Alsóörsön találhatók, de természetesen vállalunk autómentést/ szállítást bármelyik Magyarországi vidéki helyszínre is. Természetesen autómentő szolgálatunk NON-STOP, munkaszüneti napokon és ünnepek alatt is éjjel nappal elérhető Balatonfüreden, Alsóörsön, Veszprém megyében, a Balaton körül továbbá bárhol vidéken és külföldön is!
Autószállítás az Európai Unió teljes területén! Bármely Európai országból vállalunk autómentést, autószállítást előzetes egyeztetés alapján. Vállaljuk jármű szállítását európai országokba Magyarországról, külföldi munkavállalóknak is, vagy külföldön üzemképtelenné vált gépjárművét hazaszállítjuk. Külföldön vásárolt gépjármű szakszerű hazaszállítását/honosítását is vállaljuk.

Előre egyeztetett, esetfüggő korrekt árak! Nincsenek rejtett költségek.
További információt központi telefonszámunkon kaphat: +36-30-946-2376 NON-STOP HÍVHATÓ.