Autógumi

AUTÓGUMISZERVIZ SZOLGÁLTATÁSOK A BÍRÓ AUTÓSZERVÍZBEN, ALSÓÖRSÖN!
Teljeskörű gumiszervíz szolgáltatásunk keretein belül már több mint 10 éve értékesítünk gumiabroncsokat akár felnivel együtt is, ezzel párhuzamosan szereljük, javítjuk és igény szerint tároljuk azokat. Szakmai felkészültségünk és gyakorlati tapasztalatunk garancia a kifogástalan minőségre.
A téli-nyári gumi váltáskor a gumik tárolása problémát szokott okozni az autósoknak. A gumi tárolási szolgáltatásunkat főként azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének a leszerelt abroncsokkal otthonukban bajlódni, vagy nem is tudnák megoldani a szakszerű tárolását.
Bármilyen útviszonyok között is vezet, a gumik hatással vannak az úttartásra, fékezésre, tehát az Ön vezetési komfortjára és biztonságára. A biztonságos vezetésben három egységnek van kiemelkedően fontos szerepe, ezek a lengéscsillapítók, fékek és autógumik. Ezek képezik az úgynevezett „biztonsági háromszöget”. Ha ezek közül valamelyik elhasználódott, meghibásodott az Ön biztonsága optimális módon már nem garantálható. A gumi élettartamánál nem adnak meg lejárati határértéket sem kilométerben, sem időben. Ugyanakkor a jogszabály a gumi profilmélységét minimálisan 1,6 mm-ben szabja meg.

Javasoljuk mindig az évszaknak megfelelő autógumi használatát!

Személyautó gumiabroncsra vonatkozó jogszabályi előírások:
A gumiabroncsok műszaki állapotára, üzemeltetésére vonatkozó törvényi rendelkezéseket a KRESZ és a 6/1990. KöHÉM rendelet tartalmazza.

Milyen gumiabroncsok szerelhetők fel a gépkocsira?
• A járműre felszerelt gumiabroncs méretének, terhelhetőségének és sebességhatárának meg kell felelnie a jármű vonatkozó adatainak. (A gyártó által megadottnál alacsonyabb súly- vagy sebességindexű abroncsokat nem lehet felszerelni, magasabb súly- illetve sebesség-indexűeket viszont igen.)
• Téli gumiabroncsot fel lehet szerelni a járműre akkor is, ha annak sebességhatára alacsonyabb az eredetileg megadottnál. Ebben az esetben az utazási sebességet a kisebb értéknek megfelelően kell megválasztani, és a jármű vezetőfülkéjében a gumiabroncs megengedett sebességére utaló feliratot kell elhelyezni.
• Azonos tengelyen lévő kerekekre csak olyan gumiabroncsok szerelhetők, melyeknek azonos:
- a mérete
- a szerkezete
- a teherbírása
- a mintázati jellege (nyári, téli, illetőleg országúti, terep)
A szabály az átmenetileg üzemeltetett pótkerékre nem vonatkozik. (6/1990. KöHÉM rendelet: II. fejezet 36. §)
• Személygépkocsinál a felszerelt abroncsok szerkezetének (radiál vagy diagonál) az összes tengelyen meg kell egyeznie. (Nem elég tengelyenként.)
• Nem szabad olyan gumiabroncsot használni, amelyen a bordázat közötti hornyokat utólagos beavatkozással mélyítették. (Utánvágást egyébként teherabroncsoknál szoktak végezni, ha a gumiabroncsgyártó az utánvágást engedélyezte, és ezt a gumiabroncson feltüntette.)
• Nem szabad szöges gumiabroncsot használni.

Gumiabroncsok műszaki állapota
• Csak olyan gumiabroncsot szabad használni, amelyen a mintázat mélysége a futófelület teljes kerületén eléri:
- 75 cm-t meg nem haladó átmérőjű gumiabroncs esetében az 1,6 mm-t ( ált. személygépkocsik és terepjárók)
- 75 cm-nél nagyobb átmérőjű gumiabroncs esetében a 3 mm-t (ált. teherautók)

A kopás mértékének megállapításához segítéget nyújtanak az abroncs mintázatának árkaiban több helyen is megtalálható kis kiemelkedések, a kopásjelzők (1. kép), melyek magassága éppen 1,6 mm.

JÓTANÁCS:
Az Ön, utasai és gépjárműve biztonsága érdekében nem érdemes megvárni, míg a gumik kopásjelzőig kopnak ( >>> megnövekedett fékút, fokozódó aquaplaning veszély) A nyári gumikat 2,5-3 mm, a téli gumikat pedig 4 mm profilmélység elérésekor ajánlatos újakra cserélni.

Gumiabroncsok ellenőrzése
• A vezető, mielőtt a járművel a telephelyről (garázsból stb.) elindul, köteles (a kormány-, fék-, világító- és fényjelző berendezéseken kívül) a gumiabroncsok állapotát ellenőrizni.

Az első indulás előtt minden esetben – az autót körbejárva, mind a 4 keréken – meg kell vizsgálni a következőket:
- futófelület kopása
- sérülések (dudor, repedés, szakadás, idegen tárgy)
- guminyomás (napi szinten szemrevételezéssel, hetente méréssel; mivel a szabályok szerint a gumiabroncsokban az előírt nyomást kell tartani.)

Autómentés Balatonfüreden és a Balaton körül
Autómentési szolgáltatásaink elsősorban Veszprém megyében érhetők el a leggyorsabban, mivel mentőszolgálatunk állomásai Balatonfüreden és Alsóörsön találhatók, de természetesen vállalunk autómentést/ szállítást bármelyik Magyarországi vidéki helyszínre is. Természetesen autómentő szolgálatunk NON-STOP, munkaszüneti napokon és ünnepek alatt is éjjel nappal elérhető Balatonfüreden, Alsóörsön, Veszprém megyében, a Balaton körül továbbá bárhol vidéken és külföldön is!
Autószállítás az Európai Unió teljes területén! Bármely Európai országból vállalunk autómentést, autószállítást előzetes egyeztetés alapján. Vállaljuk jármű szállítását európai országokba Magyarországról, külföldi munkavállalóknak is, vagy külföldön üzemképtelenné vált gépjárművét hazaszállítjuk. Külföldön vásárolt gépjármű szakszerű hazaszállítását/honosítását is vállaljuk.

Előre egyeztetett, esetfüggő korrekt árak! Nincsenek rejtett költségek.
További információt központi telefonszámunkon kaphat: +36-30-946-2376 NON-STOP HÍVHATÓ.